Isoflavon

Opis produktu:
Dlaczego warto jeść soję?

Nasiona soi zawierają wiele różnych środków przeciwnowotworowych, między innymi genisteinę, która może hamować rozrastanie się guzów nowotworowych poprzez uniemożliwienie rozwoju naczyń krwionośnych zasilających komórki rakowe.
Badania laboratoryjne wykazały, że genisteina działa szczególnie efektywnie na komórki raka sutka i prostaty. W soi znajdują się też izoflawonoidy, które mogą osłabić wpływ estrogenów i testosteronu wytwarzanego przez organizm.

Soja zawiera też duże ilości kwasu fitynowego, który jest silnym przeciwutleniaczem, oraz inhibitory proteazy, hamujące działanie enzymów powodujących rozrastanie się guzów nowotworowych.

Innym powodem zachęcającym do spożycia tej rośliny jest jej działanie zabezpieczające przed chorobami serca. Według badań wykonanych na University of Kentucky, dzienne spożycie 47g białka sojowego może znacznie obniżyć ogólny poziom cholesterolu i wysoki poziom trójglicerydów we krwi.

Ostatnio stwierdzono też, że estrogeny pochodzenia roślinnego mogą osłabić objawy menopauzy, takie jak uderzenia gorąca, nadpobudliwość i suchość w pochwie.

Wychodząc naprzeciw ogromnemu zapotrzebowaniu firma PM International wprowadziła najnowszej generacji produkt o nazwie FitLine Isoflavon opierający się głównie na czystej, nie modyfikowanej genetycznie soi.

Jakie są substancje czynne w soji ?
Isoflavony (daidceina, genisteina, glyciteina) należą do grupy sekundarnych materiałów roślinnych i mają działanie fitohormonów
Isoflavony należą do klasy fitoestrogenów. Ich struktura jest podobna do ludzkich estrogenów sterydowych
Działanie isoflavonów jest mocniejsze w naturalnym związku z innymi naturalnymi komponentami ziaren soi (ważne dla ekstrakcji!)
Mają słabsze działanie estragonu jako estragonu sterydowego (0,1 – 10%)
Co zyskujesz dzięki Isoflavon ?
Redukcja uciążliwości lat „przejściowych”
Wspomaganie zdrowych, stabilnych kości
Zapobiega cystom , upławom
Wprowadza równowagę hormonalną
Działanie ochronne dla systemu sercowo-naczyniowego układu krążenia (antyoksydacyjne i obniżające zawartość tłuszczów we krwi)
Obecnie dużo dyskutuje się o isoflavonach w związku z męskim klimakterium.

Jakie szczególne właściwości posiada FitLine Isoflavon ?
FitLine Isoflavon zawiera wartościowe isoflavony w naturalnych proporcjach (genisteina, daidceina, glyciteina) i w naturalnym związku z innymi ważnymi wspierającymi zdrowie naturalnymi składnikami ziaren soji
FitLine Isoflavon nie zawiera genetycznie zmienionych składników soji
Rozpuszczalne w tłuszczach isoflavony dla szybszego i pełniejszego wchłonięcia zostały zmicelizowane (opatentowana technologia)
Obecnie FitLine Isoflavon jest pierwszym i jedynym produktem na świecie ze zmicelizowanymi isoflavonami ( postać micelarna zapewnia pełne przyswajanie i wchłanianie isoflavonu).

Isoflawon firmy PM-International posiada unikalną i opatentowaną na skalę światową technologię NTC (Nutrient Transport Concept) - tzn. najwyższa efektywność transportu substancji odżywczych gwarantująca ich optymalne wchłanianie i wykorzystanie przez organizm. Jednym z czynników NTC jest micelizacja, czyli rozdrobnienie substancji rozpuszczalnych jedynie w tłuszczach do postaci łatwo przyswajalnej przez środowisko wodne organizmu. Micelizacja gwarantuje przyswajalność witamin A, D, E, K, Betakarotenu, Koenzymu Q10, kwasu tłuszczowego Omega 3 i Flawonoidu na poziomie bliskim 100% ( dla porównania te same witaminy w postaci nie zmicelizowanej przyswajają się maksymalnie w 25%).

Stosowanie: Spożywać raz dziennie około 3,3 ml zwartości płynnej (2/3 łyżki) i dodać do ulubionego napoju.

Skład: ekstrakt z soi (wzbogacony o Isoflavon), lecytyna sojowa.

Zawartość netto: 100 ml. 
Tworzenie stron WWW - Kreator stron internetowych